De Zondag Klassieker

Vanaf vandaag een nieuw item op Little Italy: de Zondag Klassieker. Nee, niet Feyenoord-Ajax, maar een stukje Italiaanse cultuur uit de oude doos. Te beginnen met de voorloper van Idols, het jaarlijkse muziekfestival van Sanremo. Een podium dat vele bekende artiesten als Eros Ramazzotti, Laura Pausini en Andrea Bocelli voortbracht.

Het was in Sanremo waar in 1983 een opmerkelijk stel optrad. Met het liedje Felicità veroverde de jonge Amerikaans-Mexicaanse Romina Power met haar iets minder jonge, Italiaanse echtgenoot Albano Carrisi de harten van het publiek. Het liedje werd tweede, maar het duo had zich gevestigd in de Italiaanse muziekwereld. Het jaar erop wonnen ze het festival met Ci sarà.

Bekijk hier onder het optreden uit 1983. Felicità gaat over de dagelijkse dingen die geluk brengen in het leven. Ondanks deze krachtige tekst, liep het met het paar minder goed af. In 1999 gingen zij voorgoed uit elkaar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Q0wZQbK938Y]

Dit bericht is geplaatst in Zondag Klassieker met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>