Italiaan wint World Press Foto van het jaar 2009


Pietro Masturzo heeft de World Press Foto van het jaar gewonnen. Op de foto zijn Iraanse vrouwen afgebeeld die vanaf de daken protestleuzen tegen het regime scanderen. Het is een onderdeel van een serie foto’s die de Italiaanse fotograaf schoot in Teheran tijdens de dagen voorafgaande aan de  presidentiële  verkiezingen.

“Het was te gevaarlijk om naar buiten te gaan, dus zat ik binnen opgesloten”, aldus Masturzo. Vanuit zijn woning zag hij de vrouwen vanaf hun daken protestleuzen schreeuwen in de nacht. Met zijn foto’s hoopte hij de emoties, de angst, maar vooral ook de hoop van deze vrouwen in beeld te vangen.

Met succes, de foto van Masturzo werd door World Press beloond met de prijs van foto van het jaar. Op 2 mei zal hij zijn winstpremie van 10.000 Euro in Amsterdam in ontvangst nemen. Ook zullen dan de andere prijswinnaars worden gehuldigd.

Bron: Worldpressphoto.org

Dit bericht is geplaatst in Notizie met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>