0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Berlusconi roept achterban op een goed woordje voor hem te doen bij vrienden

‘Gistermiddag hebben wij andermaal laten zien een groot, vredelievend en vreugdevol volk te zijn, dat het beste voor heeft met Italië’. Dit schrijft de Italiaanse premier Berlusconi in een brief op de website van zijn Popolo della Libertà, als reactie op de pro-Berlusconi demonstraties van gisteren. Volgelingen van de premier gingen de straat op om actie te voeren tegen de rechters, linkse partijen en persbureau Ansa.

‘Bureaucratisch kolfspel’
Een week voor de regionale verkiezingen geeft Berlusconi aan zijn uiterste best te doen en roept zijn achterban op hetzelfde te doen. ‘Vertel al je vrienden wat voor moois wij de afgelopen jaren hebben bereikt en in de toekomst zullen bereiken’. Een stem op Berlusconi betekent een stem tegen het ‘linkse bureaucratische kolfspel, de rechterlijke valkuilen en het bedrog van de media.’

Berlusconi-effect uitgewerkt?
Of de brief enig effect zal hebben blijft de vraag. Ondanks de revival van zijn imago na de ‘aanslag’ met het beeldje, blijken het toch de schandalen rondom zijn affaires op relationeel en justitieel niveau te zijn die de peilingen bepalen. Voor het eerst in tijden lijkt il cavaliere in populariteit te zijn gedaald. Maar hij zal ongetwijfeld de komende week weer een mooie truc uit de hoed toveren, waardoor de openbare opinie nog een radicale omslag kan maken.
foto: Wiki Commons

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *