Hiddink naar Juve?

Pad vrij voor Italiaanse uitdaging
De Russen weten het zeker en de Italianen willen het ook wel geloven. Guus Hiddink zal Ciro Ferrara opvolgen als coach van Juventus. De Nederlander heeft de Russische bond toestemming gevraagd om naast zijn bondscoachschap een clubteam te mogen trainen. De bond zou dit verzoek hebben geaccepteerd. Volgens de Italiaanse media kan dit maar een ding betekenen: “il Mago olandese” gaat naar Juve.


Ferrara

De Oude Dame ging zondagavond in eigen huis met 3-0 onderuit tegen AC Milan (nee geen Huntelaar deze keer). Juve staat nu op een teleurstellende derde plaats achter de twee Milanese clubs, Inter en Ac. De dagen van Ferrara in Turijn lijken dus geteld. Het publiek riep zondag om zijn vertrek en ook de woorden van sportief directeur Alessio Secco waren weinig hoopgevend: “Ferrara? Geen commentaar, het is nu tijd voor daden, geen woorden.”

Chelsea
Hiddink haalde een soortgelijke truc al eerder uit. Vorig seizoen nam hij tijdelijk het roer over bij het Londense Chelsea. Het “Hiddink-effect” leek nog van kracht, hij leidde de club naar de halve finale van de Champions League en won de prestigieuze FA Cup. Een transfer van Guus naar Juventus zien ze in Turijn dus wel zitten.
Kijk hier onder naar de woordenwisseling tussen Ferrara en Gigi Maifredi, die ooit zelf begin jaren 90 een jaar coach van Juventus was. Maifredi vindt dat Ferrara met het huidige spelersmateriaal makkelijk kampioen zou moeten worden.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iOdEzxpk0j8&feature=player_embedded]

Bron foto: Chelseazone.wordpress.com

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>